Повече от 12 години веществени доказателства и свидетелства се унищожават, манипулират

...
Повече от 12 години веществени доказателства и свидетелства се унищожават, манипулират
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Прокуратура ни е длъжник заради нищоправенето спрямо руските служби

" Повече от 12 години  материални доказателства и свидетелства се унищожават, манипулират се показания на очевидци . За това сигнализирам и.д. основен прокурор.  Нашата прокуратура от дълго време е дебитор на българското общество в нищоправенето по въпроса за руснаците . Българските специфични служби от дълго време са открили, че съветски сътрудници взривяват, вършат опити за убийства и всевъзможни други саботажи върху отбранителната промишленост на България. Това е потвърдено. Прокуратурата от дълго време е повдигнала обвинявания.  Лошото, че методът на покачване, работата с съветските служби в България се прави по този начин, че нищо да не се случи ". 

Това сподели пред Бойко Ноев, някогашен министър на защитата и дипломат на България в НАТО. 

И добави, че  една е задачата на българските разследващи служби, друга е тази на депутатите  - " да реализират надзор, а не да хленчат по медиите и да приказват за хибридни офанзиви ": 

" Не съм чувал депутат в последно време да попита  за какво се бавят следствията на съветските специфични служби в България . А се приказва за пълномощията на президента и за сливането на службите, освен това се излагат несъстоятелни причини. Един депутат желае да слее двете разузнавания, като дава образец с Германия, която има една разследваща работа. Ако гледаме непознатия образец, то Съединени американски щати имат 13, европейски страни имат по няколко.  Реформата в службите не би трябвало да тръгне от техните началници, каквото се пробват да ни убедят ". 

В предаването " Неделя 150 " Ноев уточни, че  депутатите не работят в стерилна среда, а президентът е висш главнокомандващ и той има собствен инструментариум да вземе отношение по тези въпроси :  

" В момента по медиите вървят няколко души, които ни убеждават в едни причини, несъстоятелни. А къде е президентът? Той организира пилонна политика, показва позиции с език, който не е характерен за президент.  Президентът има инструментариум, който би трябвало да употребява и да поеме своята отговорност, когато се разискват тези въпроси . Този инструментариум е Консултативният съвет за национална сигурност ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР